За мен

Няколко думи за мен

През 2005 г. основах първото в Русе училище за бъдещи родители.

Как взех това решение?

В клиниката постъпи жена, която беше посещавала училище за бъдещи родители  и сподели, че е много доволна. Наблюдавах я внимателно, беше спокойна, усмихната и уверена в овладяните дихателни техники иии о чудо, тя наистина се справи много добре и с усмивка посрещна бебчето си. Никога няма да забравя този миг.

Решението беше взето.

На 25.03.2005 г. поставих началото / след 7-8 години разбрах, че това е датата на празника Благовещение/ .

Първата ученичка изпревари официалното откриване с няколко дни. Обади се и пожела да слуша целия курс за раждането и за грижите за бебето.

Участвах  в различни специализирани конгреси, обучения и семинари, които позволяваха да се съчетаят знания и професионализъм. Член съм на Българската Асоциация на Училищата за родители. Майка съм на две деца – дъщеря и син.

Завършила съм Медицински Колеж. Работих 10 години като неонатологична медицинска сестра в интензивен сектор в АГ комплекс Русе, а от 2001 г. до 2011 г. в частна акушеро-гинекологична болница „Ескулап”.

Завършила съм Здравен мениджмънт.

Консултациите ми са на базата на практическия опит като неонатологична сестра, майка и професионалист,  които усвоявах през последните над 20 години. Тези знания аз надграждам с големия си опит и личните изследвания, които съм правила в изминалите години.

В последните години се насочвам в сферата на винаги актуалната и важна в живота на всеки човек тема за  отношения родители-деца и връзката на човека със самия себе си.

Към темите добавям анализ позовавайки се и на силната си интуиция.

Във всеки един момент от живота си ние си взаимодействаме и това е основната ни дейност, затова ясното разбиране и правилната ни комуникация със заобикалящия ни свят и със самите нас е основа за един щастлив живот.

Друг важен аспект от дейността ми е свързан с консултиране в сферата на личностната реализация и  намирането на личното призвание – дейността, в която всеки човек намира пълната си реализация и която му носи удовлетворение и радост.

Началото на живота ни e определящо завинаги. То е първият ни контакт с живота, първата ни реакция и начина, по който започваме. Толкова ценно и важно.

Предродилен период, раждане и връзка с живота.

Раждането и отглеждането на дете е много важен момент в живота на всеки човек. Вашето бебе ще промени ежедневието Ви още преди да се роди. Важно е да сте добре информирани за основните принципи при отглеждането му, защото ще се сблъскате с много нови и непознати за Вас неща.

Имате въпроси, притеснявате се или искате да обсъдите с професионалисти това, което ви вълнува, заповядайте. Добре е да знаете, че има на кой да се обадите, за да Ви даде съвет. Понякога е необходимо съвсем малко, за да бъдете спокойни.   

Mоите предложения:

-  Подготовка за бременността
-  Раждането
-  Отглеждането на вашето дете
-  Домашни посещения след раждането
-  Възстановяване и гимнастика
-  Възпитание на детето

През годините почти 14,  Училище Родители – Русе прие и обучи повече от 7000 русенски семейства, които избраха да бъдат отговорни родители и да се подготвят за отглеждането на своята рожба. От тях 660 семейства са посетили лекциите отново, в очакване на второто си дете и 10 семейства в очакване на трето дете. Контактите и споделените преживявания създадоха дълготрайни приятелства.

Поради  големия интерес Училището гостува в Силистра, Разград, Троян и други градове.

Благодарение на предварителната подготовка 95% от майките, обучени в Училище Родители, кърмят своите бебета. През първата година от създаването на училището едва 10% от бъдещите татковци са посетили занятията. Радостното е, че през 2009 година татковците вече са 60%, а през 2011 година - 70%.

Училище "Родители" - Русе  ви подкрепя да посрещнете с усмивка вашето дете! 

Следете КАЛЕНДАРА с безплатните лекции или се свържете с мен, за да ви информирам за индивидуалните теми на обучение. 

На безплатните лекции ще получите информация за основните неща, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето, както и ще се запознаете с продуктите, които се предлагат на нашия пазар.

Индивидуалните теми на обучение, които може и да са в група, са строго фокусирани върху особеностите на Вашето семейство. Те ще ви подготвят конкретно за Вашата бременност, Вашето раждане и отглеждането на Вашето дете. 

През февруари 2012 г. Училище Родители – Русе инициира отворени врати в модерния АГ комплекс, за да имат възможност бъдещите майки да се запознаят с условията, в които ще раждат. Загрижени за Вашето спокойствие и здравето на бебето, поставихме началото на тази инициатива. Сега всяка бъдеща майка може спокойно да посети АГ комплекса и да го разгледа. На Ваше разположение сме, ако имате допълнителни въпроси. 

От 2010 година училище „Родители” – Русе се включва активно в отбелязване на Световна седмица на кърменето 1-7 август.

От 2014 година всички заедно с русенските дамски клубове „Сороптимист Интернешънъл“, „Лайънс клуб – Сексагинта Приста“ и клуб "Зонта" се обединихме за насърчаване и подкрепа на КЪРМЕНЕТО КАТО ОСНОВА НА ЖИВОТА!

Димитрина Мартинова

Реклама
www.don-taxi.eu